A Dakaori baleset sokkolja a világot, Hamilton sérüléseket szenvedett – A vasárnapi hírek

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bukás, kalóztámadás és hazugság a Dakaron, Bottas tárgyalna az Audival, Mazepin még bízik a visszatérésben, az Alpine-t cserben hagyták a riválisok – ezek voltak a vasárnapi hírek és sztorik.

Tudomásul vettük, hogy a Dakar jelenleg a legfontosabb esemény a motorsportban, így kiemelten tájékoztatunk Szaúd-Arábiában történt eseményekről. Sajnálatos módon Carles Falcó egy súlyos baleset következtében újraélesztést igényelt, és jelenleg mesterséges kómában van. Stephane Peterhansel javított az első napon tapasztalt problémáin, és a 50. szakaszon győzött. Az összetettben azonban nem ő az első, hanem a társcsapattársa, Carlos Sainz vezeti, akit Nasser Al-Attiyah hamis vádakkal illetett. Gyenes Emánuel jelöltünk második helyen áll az Original by Motul kategóriájában.

Emellett két érdekességet is említeni szeretnék a Dakarral kapcsolatban: egy csapatot kalóztámadás ért, de szerencsére sikerült nekik elkezdeniük a versenyt – és Al-Attiyah egy videóval is megmutatta motorhome-ja belső részét.

Az F1-ről szólva ma több érdekes nyilatkozatról számoltunk be. Lando Norris arról beszélt, miért nem védekezik erőteljesebben a versenyeken, míg Valtteri Bottas elmondta, hogy hamarosan tárgyalásokra kerülhet sor a jövőjéről az Audival. Nyck de Vries, akit a nyáron elbocsátottak az AlphaTauritól, elmondta, hogy nem haragszik Helmut Markóra és utódjára, Daniel Ricciardóra, míg a csapatfőnök, Peter Bayer dicsérte a helyére ülő Liam Lawsont – és elárulta, hogy ki az új-zélandi fiatal igazi nagy rajongói.

Továbbá más korábbi F1-es versenyzők is megszólaltak: Otmar Szafnauer, az Alpine előző csapatfőnöke elmondta, hogy hogyan szegték meg adott szavukat a riválisok, míg Nyikita Mazepin azt nyilatkozta, hogy még mindig nem mondott le az F1-es visszatérésről. Két hír is érkezett a Red Bull csapattal kapcsolatban: Adrian Newey felesége egy kommentben fejezte ki neheztelését Christian Horner korábbi nyilatkozatával kapcsolatban, míg a csapat vezető mérnöke elárulta, hogy már dolgoznak a 2025-ös autójukon.

Végül, a Varga Racing Team aktívan részt vesz az Africa Eco Race versenyen, és egy munkás pihenőnapot tartottak, míg vasárnap az osztrák Jänner Ralin egy osztrák versenyző beleesett egy víztározóba, ami aznap volt a legérdekesebb videó a versenyből.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések